Tak jak w temacie chodzi mi głównie o elektrykę i przewód do spryskiwacza tylnej szyby. Czy mógłby ktoś przybliżyć gdzie dokładnie idą przewody, które wychodzą z klapy i wchodzą w karoserię?Jutro będę zmieniał klapę i nie chciałbym czegoś popsuć, szukałem na forum ale są tylko informacje na temat HB a nie kombi.
no i u mnie cos się z klimą dzieje... :/
Zwiń
X
-
no i u mnie cos się z klimą dzieje... :/
dzis rano zauwazylem, ze podczas dodawaniu gazu na wlaczonej klimie cos warczy.. tylko przy wlaczonej klimie i tylko na wyzszych obrotach. coz to moziet byc??
[ Dodano: Sob 19 Lip, 08 14:59 ]
nie napisalem, ze klima jest manualna
teraz juz niestety slychac to od razu po wlaczeniu klimy.
nagralem ten dzwiek, jakosc jest srednia, wiec objasniam nagranie :
od poczatku klima jest wlaczona, po ok 4sek. ja wylaczam i mniej wiecej w 8sek. znow wlaczam, plik jest tu: http://www.aksamit.net.pl/19.07/klima.wav
patrzylem pod maske, przy wlaczaniu klimy wlacza sie drugi wiatrak i warczy gdzies w jego okolicy.
Jednak na zgaszonym silniku probowalem obracac wiatrak reka - nic nie slychac, chodzi lekko i cicho..
Z gory dzieki za jakies sugestie..
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: no i u mnie cos się z klimą dzieje... :/
Zamieszczone przez bart777Jednak na zgaszonym silniku probowalem obracac wiatrak reka - nic nie slychac, chodzi lekko i cicho..
Komentarz
-
Nie wiem, czy to nie bedzie sprezarka klimy. Powiem jak jest u mnie. Zalaczam klime i slychac warkot, cos jakby, jakies zebatki nie mogly sie zazebic. Dzieje sie tak tylko wtedy, jak zalacze klime (manual). Najbardziej jest to wkurzajace, jak silnik chodzi na biegu jalowym i stoje w miescie gdzies w korku, mam wrazenie, ze wszyscy sie na mnie patrza. Gdy dodaje gaz, to warkot sie nasila, chyba ze przekraczam 2500 obr. to jest jakby ciszej ( bo silnik zaglusza ). Bylem u kolegi mechanika, zajrzal od spodu i dotknął sprężarke klimy i manualnie wyczul, ze sprezarka jest do wymiany, bo w niej jakies łopatki stukają.
Komentarz
-
-
czesto jest tak ze nie dokonca "zasprzegla" sie sprzeglo na sprezarce czasami z powodu zabrudzenia czasami zatarcia. mozna to sprawdzic zdejmujac pasek, i na wylaczonym silniku ale wlaczonej klimatyzacji przekrecac kolem sprezarki. Jesli beda wyczowalne syuki lub nierownomierny opor to slad prowadzi wlasnie do tego slynnego juz sprzeglapablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
Komentarz